Как тествахме?
В теста са включени: 12 търговски марки шунка.
Бирена Шунка Виктория, Деликатесна варена шунка Dulano, Народна Трапеза Шунка, Народна Шунка Семейна серия, Свинска шунка Baroni, Свинска шунка MALEVENTUM, Финес и настроение Шунка, Шунка за сандвичи Сачи за деца, Шунка класик Leki, Шунка Пражка, Шунка София, Шунка-Бут Виенска
Закупуване на изпитваните мостри: 2013
Тествани са следните показатели:
Определяне на абсолютното водно съдържание
Методология:
От избраните дванадесет различни марки шунка, бяха закупени по три броя с цел повторяемост и проверяемост на резултатите от изпитването.
За изпитване бе приложен тегловен метод със сушене при 105ºC и последващо постсушене и темпериране във вакуумна камера с безводен калциев хлорид.
|
Коментари ( 0 общо )
anonymous